יום רביעי, 2 באפריל 2008

דגים דגים


טונה יקרה לי...
אז אתחיל בהסבר קליל ביותר על דג הטונה. דג שמנוני, מלא באומגה 3 ובעל ערך תזונתי גבוה. קיימים 5 סוגי טונה בעולם שלא את כולם אמנה כאן. הטונה שחשובה לנו (וגם הטעימה ביותר לטעמי ולשמחתי) היא הטונה שדגים במימי הים התיכון. זוהי טונה בעלת סנפיר כחול ובשר אדמדם. למי שרוצה לדעת, שיקרא את 2 השורות הבאות- סוגים אחרים כוללים טונה לבנה או אלבקור -בעלת בשר לבן נוטה לורדרד ומזכירה במרקם בשר עגל, משומשת רבות גם בקופסאות שימורים, וטונה צהובת סנפיר בעלת בשר ורוד חיוור ואותה מוצאים בקופסאות שימורים בעיקר, היא ניצודה במים טרופיים.
אוקיי, מי שרוצה לדעת יותר מוזמן לכתוב לי. עכשיו כבר הזמן להתחיל לעבור לתכלס
מוכנים? כי אני כן!
מאחר והטונה הוא דג שמנוני, אפשרויות הבישול שלו הן מגוונות. אפשר לטגן אותו, לאפות בתנור או לאכול אותו נא - מתכונים מצורפים
למי שמחזיק בבית מדחום מיוחד לבישול, הטמפרטורה בלב הדג צריכה להגיע עד 50 מעלות צלסיוס. אם רוצים דג יבש לגמרי, מחכים ל- 60 מעלות. למי שאין מדחום- בתנור 200 מעלות לכ- 12 דקות,ואם רוצים לייבש אותו מוסיפים עוד כ 4-5 דקות. על מחבת פשוט רואים בצד הדג את הצבע האדמדם הולך ונעלם...

הערה חשובה:

תיבול דג- זוהי תערובת שאני מכינה מראש בכמות גדולה המיועד לתיבול הדגים והמנות הנלוות. התערובת כוללת:

100 גרם מלח, 10 גרם פלפל לבן, 2 גרם תבלין פלפל אדום (Cayenne)

Posted by Picasa

אין תגובות: