טונה בפסיפלורה ודבש על מצע צנון לבן בחמאה
כמה שהשם נשמע מפוצץ, זהו בעצם מתכון קליל להכנה ואכילה. בצרפת כל המנות נשמעות "מפוצצות", ככה זה כאן.
על הטונה כבר הרעפנו שבחים, והצנון הלבן בריא ביותר ודל קלוריות לחלוטין, ומכיל אשלגן, אבץ, חומצה פולית וויטמין C.
קודם כל, נכין מרינדה לטונה ונניח בצד לחצי שעה. המתכון מיועד למנה אחת, אנא הכפילו בהתאם
למנה:
1 מנה טונה אדומה כ- 150 גרם
1 צנון לבן ארוך
25 גרם חמאה (ניתן להחליף בחמאה קלה או מרגרינה למען הבריאות)
שמן זית
תיבול דג
מקל למון גראס לקישוט (אופציונאלי)
למרינדה:
2 פסיפלורה רכה
כף דבש
2 כפות סויה
קצת תיבול דג
פלפל שחור
תבלין פלפל אדום (Cayenne)
משפדים את הטונה בלמון גראס. את כל מרכיבי המרינדה מערבבים ביחד ושופכים על הטונה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
בינתיים,
חותכים את הצנון למקלות (ראו בתמונה). שמים את החמאה במחבת ונותנים לה להשחים מעט. להניח את מקלות הצנון במחבת, לפזר מעל תבלין דג,לשים מכסה ולבשל על אש בינונית במשך כ-10 דקות, בודקים מוכנות ע"י התרככות הצנון.
טיגון הדג:
שמים קצת שמן זית במחבת על אש גבוהה. נותנים לשמן לבעבע ואז מניחים את הדג במחבת. נותנים לו להיטגן בהתאם לרמת עשייה הרצוייה לכל אחד. בעיקרון קל לעקוב אחרי המוכנות של הדג על ידי העלמות האדמומיות. לא לשכוח להפוך את הדג על כל צדדיו...
הגשה:
לוקחים כ-5 מקלות צנון, מניחים בשורה במרכז הצלחת. עליהם להניח את הדג, מסביב בעיגול להזליף מכף את מרינדת הפסיפלורה.
הצעת הגשה לתוספת:
פירה תפוח אדמה בתיבול שמן זית, או פרוסות תפוח אדמה מטוגנים בשמן זית.
בתיאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה