יום רביעי, 2 באפריל 2008


טרטר טונה בשומר ויוגורט

טוב, אז רק לפי השם אתם כבר מבינים שמדובר במנה קלילה ו ב ר י א ה. למי מביניכם שנמנע מלאכול דג חי מסיבות פסיכולוגיות- שווה נסיון! זוהי מנה ראשונה מאוד מומלצת ומרשימה, שלא נדבר על קלות ההכנה. שוב אני מזכירה- המתכון מיועד למנה אחת, אתם אמורים להכפיל בהתאם לכמות הרצויה לכם.

מרכיבים:
80 גרם טונה
40 גרם מיץ לימון (לדג)
שומר
שמן זית
גביע יוגורט חמוץ
תיבול דג

הכנה:
חותכים את הדג לקוביות קטנות, מניחים בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, קצת שמן זית ותיבול דג. מערבבים ומניחים בצד. לוקחים קערה נוספת ושמים בה את היוגורט, מוסיפים תיבול דג ומיץ לימון. ביחס לכמויות- יש לשים בתחילה קצת לימון ותיבול ולטעום- כל אחד יוסיף לפי טעמו.

את השומר חותכים לפסים צרים וארוכים (מה שנקרא בצרפתית ג'וליין Jullienne). שמים על רצועות השומר שמן זית ותיבול דג ומערבבים.

זהו, עכשיו נרכיב את המנה. לוקחים טבעת מתכת עגולה של אפייה, שמים טרטר טונה בגובה שני ס"מ בערך ומעל שמים שומר. מורידים את הטבעת. מקשטים מסביב עם יוגורט. אפשר להוסיף קצת ירוק לקישוט- עלי מנטה למשל.

בתיאבון!!
Posted by Picasa

אין תגובות: